Τι είναι το Cordyceps; Παρενέργειες και Δοσολογία

Το Cordyceps είναι ένα είδος φαρμακευτικού μανιταριού που προσφέρει αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη οφέλη. Το Cordyceps χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική.

Υπάρχουν 400 είδη Cordyceps, τα περισσότερα από τα οποία τα συναντάμε στο Μπουτάν, την Κίνα, την Κορέα, το Νεπάλ, την Ταϊλάνδη και το Βιετνάμ. Το πιο γνωστό φαρμακευτικό είδος είναι το Cordyceps sinensis (σήμερα γνωστό επίσημα ως Ophiocordyceps sinensis ). Το μανιτάρι έχει μακρύ σώμα που μοιάζει με δάχτυλο και έχει συνήθως καφέ ή πορτοκαλοκαφέ χρώμα.


Τόσο πολύτιμο είναι το άγριο κορντίσεψ στην Κίνα που ένα κιλό κοστίζει συχνά πάνω από 20.000 δολάρια.


Το Cordyceps αναφέρεται συχνά ως ο μύκητας της κάμπιας λόγω του λεπτού, σωληνωτού σχήματός του. Στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, ονομάζεται dong chong xia ca.


Υπάρχουν πολλά είδη μανιταριών Cordyceps σε όλο τον κόσμο. Αν και δεν είναι τεχνικά μανιτάρια, έχουν τη σπάνια διάκριση ότι είναι εντομοπαθογόνοι μύκητες, πράγμα που σημαίνει ότι στη φύση αναπτύσσονται ως παράσιτα στα έντομα. Δύο είδη, το Cordyceps militaris και το Cordyceps sinensis , έχουν προσελκύσει μεγάλη προσοχή από την ιατρική κοινότητα και έχουν ερευνηθεί εκτενώς για τις σημαντικές τους ιδιότητες υγείας και ευεξίας.


Τα Cordyceps αναγνωρίζονται για την ικανότητά τους να υποστηρίζουν τη ζωτικότητα, την αντοχή ως αποτέλεσμα των φυσικών ενώσεων στο μανιτάρι, που βελτιώνουν τη διαθεσιμότητα οξυγόνου στο αίμα. Είτε ψάχνετε για ένα συμπλήρωμα πριν ή μετά την προπόνηση ή ένα μυστικό όπλο για να το φορτίσετε σε πολυάσχολες μέρες.


Παρακολουθήστε το Ιατρικό βίντεο για το Cordyceps Sinensis 


Υποστηρίζει τις Ανοσοποιητικές Λειτουργίες. Παρόμοια με άλλα λειτουργικά μανιτάρια, το συμπλήρωμα Cordyceps ή κόρντισεπς υποστηρίζει την υγιή ανοσοποιητική λειτουργία του οργανισμού. Η περιεκτικότητά του σε πολυσακχαρίτες υποστηρίζει την υγεία του εντέρου και βοηθά στη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος. Ως προσαρμογόνο μανιτάρι, το Cordyceps βοηθά το σώμα να αντιδρά κατάλληλα όταν προκαλείται από μόλυνση ή φλεγμονή.


Το Cordyceps είναι ιδανικό για αθλητές που αναζητούν καθαρές πηγές ενέργειας που κάνουν θετική διαφορά στην απόδοσή τους. Ο αντίκτυπος της αυξημένης διαθεσιμότητας οξυγόνου έχει επίσης σημασία πέρα ​​από τους αθλητές. Μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη των φυσικών ενεργειακών αναγκών για την καθημερινή ρουτίνα, τη γνωστική υγεία και τη διάθεση σε όλο τον γενικό πληθυσμό. Έχει ιδιαίτερη σημασία για όσους αντιμετωπίζουν χαμηλή ενέργεια και κόπωση. Τα μανιτάρια Cordyceps έχουν καρδιοτονωτικές ιδιότητες. Υποστηρίζουν μια υγιή απόκριση στη φλεγμονή.

Μέχρι στιγμής, η έρευνα σχετικά με τις επιδράσεις που ενισχύουν την απόδοση του κορντισεπς 

Σε μια μελέτη του 2010 που δημοσιεύτηκε στο Journal of Alternative and Complementary Medicine, ένα καθημερινό συμπλήρωμα Cordyceps φάνηκε να βελτιώνει την απόδοση της άσκησης, σε μια μικρή ομάδα ηλικιωμένων, ηλικίας 50 έως 75 ετών.


Μια μελέτη του 2016 από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας στο Chapel Hill έδειξε ότι η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων Cordyceps αύξησε σταδιακά τη μέγιστη πρόσληψη οξυγόνου (VO2 max) σε νεαρούς ενήλικες μετά από τρεις εβδομάδες. 


Το Cordyceps ενισχύει την αθλητική απόδοση, έγινε πρωτοσέλιδο το 1993 όταν Κινέζοι αθλητές στίβου κατέρριψαν πολλά παγκόσμια ρεκόρ, ένα κατόρθωμα που ο προπονητής τους αποδόθηκε στα συμπληρώματα cordyceps sinesis


το Κορντισεπς προάγει την αντοχή. Η αυξημένη διαθεσιμότητα οξυγόνου στους μυς που ασκούνται έχει αποδειχθεί σε μια πρόσφατη μελέτη ότι αυξάνει σημαντικά το Max VO2, το χρόνο για την άσκηση και άλλες παραμέτρους αθλητικής απόδοσης, βοηθώντας στη συνολική αντοχή και αποκατάσταση. Αυτά τα αποτελέσματα απόδοσης κατέδειξαν την επίδραση της ενίσχυσης της μιτοχονδριακής παραγωγής τριφωσφορικής αδενοσίνης (ATP). Το ATP είναι το «κυτταρικό νόμισμα» ή καύσιμο που παρέχει κυτταρική ενέργεια στο σώμα. 


Ανώτερη Ποιότητα Κορντισεπς από την DXN Pharmaceuticals - 100% βιολογικο Cordyceps - Γνωστοποίηση ΕΟΦ: Αρ. Πρωτ. Γνωστ. ΕΟΦ: 24073/2-04-2012 Συσκευασία: 60 κάψουλες των 450 mg - Υλικό για την κάψουλα: hypromellose (φυτική πηγή), NIFNS: 4429/2009 - DXN Pharmaceutical Sdn. Bhd.Wisma DXN 213, Lebuhraya Sultan Abdul Halim, 05400 Alor Setar, Kedah Darul Aman, MalaysiaTel.: 604-9162 728 /9162 719

 

 Βοηθά την αποκατάσταση μετά την προπόνηση. Άλλες μελέτες έχουν δείξει την ικανότητα του μανιταριού κόρντισεπς να ενισχύει τη ροή του αίματος στο συκώτι και οι μη ασκούμενοι σκελετικοί μύες μπορεί επίσης να βοηθήσουν στην κάθαρση του γαλακτικού οξέος, επιτρέποντας στους αθλητές να διατηρήσουν υψηλότερη ένταση άσκησης χωρίς κόπωση.


Σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιείται το Cordyceps; Στην εναλλακτική ιατρική, το Cordyceps συχνά διαφημίζεται & ως φυσικό ενισχυτικό ενέργειας. Το Cordyceps μπορεί να προστατεύσει από προβλήματα υγείας όπως το άσθμα, η κατάθλιψη, ο διαβήτης, η κόπωση, η υψηλή χοληστερόλη και οι λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος.


Ορισμένοι βοτανολόγοι πιστεύουν επίσης ότι το Cordyceps μπορεί να ενισχύσει τη λίμπιντο, να επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης και να προστατεύσει από τον καρκίνο. Αρκετοί από αυτούς τους ισχυρισμούς υποστηρίζονται και από την έρευνα. 


Η δύναμη πίσω από τα οφέλη του μανιταριού Cordyceps

Ως λειτουργικό μανιτάρι, το Cordyceps παρέχει διατροφή με λίγες θερμίδες και περιέχει: 

  • Aμινοξέα 
  • Tα δομικά στοιχεία της πρωτεΐνης 
  • Kαθώς και βιταμίνες και μέταλλα 
  • Τα μανιτάρια Cordyceps περιέχουν cordycepin και άλλες σημαντικές βιοδραστικές ενώσεις. 
  • Ένα από τα ισχυρότερα οφέλη τους προέρχεται από πρεβιοτικές ίνες που υποστηρίζουν το πεπτικό σύστημα και προάγουν μια υγιή χλωρίδα του εντέρου.


Βελτιώνει την πρόσληψη οξυγόνου

Μελέτες δείχνουν ότι εκτός από την ικανότητα του μανιταριού Cordyceps να βελτιώνει τη διαθεσιμότητα οξυγόνου στο αίμα, βοηθά στην υποστήριξη της καρδιακής λειτουργίας και της αναπνευστικής υγείας. Οι ερευνητές ανέφεραν ότι μια δοκιμή 28 ημερών με Cordyceps που χορηγήθηκε κατά τη διάρκεια άσκησης υψηλής έντασης έδειξε οφέλη τόσο για την αερόβια όσο και για την αναερόβια απόδοση, βελτιώνοντας την κατανάλωση οξυγόνου και τα επίπεδα γαλακτικού οξέος στο αίμα. 


Καρκίνος και Κορντισεπς. Προκαταρκτικές μελέτες δείχνουν ότι το Cordyceps μπορεί να προσφέρει προστασία έναντι ορισμένων τύπων καρκίνου. πηγή (στα αγγλικά) 

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2008 που δημοσιεύτηκε στο Journal of Microbiology and Biotechnology, ένα εκχύλισμα Cordyceps ήταν σε θέση να προκαλέσει απόπτωση (κυτταρικό θάνατο) σε καρκινικά κύτταρα του μαστού. Παρόμοια αποτελέσματα έχουν παρατηρηθεί με τα καρκινικά κύτταρα του παχέος εντέρου.


Κόρντισεπς και Διαβήτης

Μια μελέτη του 2012 από την Ταϊβάν ανέφερε ότι μια σειρά τεσσάρων εβδομάδων με εκχύλισμα Cordyceps ήταν σε θέση να βελτιώσει τα επίπεδα χοληστερόλης.


Υψηλή πίεση του αίματος. Το Cordyceps έχει ισχυρά αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτικά αποτελέσματα, τα οποία και τα δύο μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη ή τη θεραπεία της υψηλής αρτηριακής πίεσης ( υπέρταση ). Πολλά από αυτά τα οφέλη έχουν αποδοθεί σε μια ένωση γνωστή ως cordycepin, η οποία είναι παρόμοια σε μοριακή σύνθεση με την αδενοσίνη


το Πιστοποιημένο Μανιτάρι DXN Cordyceps Sinensis - Κόρντισεπς Σίνενσις


Όπως και η αδενοσίνη, έτσι και το cordycepin φαίνεται ικανό να χαλαρώνει τα αιμοφόρα αγγεία, βελτιώνοντας την κυκλοφορία και μειώνοντας την αρτηριακή πίεση.

Τα ίδια οφέλη μπορεί να επεκταθούν και στην αναπνευστική οδό, σύμφωνα με μια μελέτη του 2017 από την Κίνα. Όταν λαμβάνεται καθημερινά, ένα εκχύλισμα Cordyceps φαίνεται να χαλαρώνει τη στένωση των αεραγωγών και να βελτιώνει τα μέτρα ποιότητας ζωής σε άτομα με μέτριο έως σοβαρό άσθμα.


Ποιος μπορεί να καταναλώσει το Cordyceps και πώς

Ενώ τα δυναμωτικά οφέλη του Cordyceps το καθιστούν ιδανικό για αθλητές, ο καθένας μπορεί να επωφεληθεί από τη φυσική του δύναμη. Πως καταναλώνω σωστά τα μανιτάρια Cordyceps:

  • Καταναλώστε το πριν από μια σκληρή προπόνηση ή αγώνα
  • Πάρτε το μετά την άσκηση για να βοηθήσετε την αποκατάσταση
  • Πάρτε το αμέσως μετά το πρωινό ξύπνημα για να ξεκινήσετε τη μέρα σας
  • Καταναλώστε το απόγευμα όταν το επίπεδο ενέργειάς σας πέφτει
  • Πάρτε το κάθε μέρα για να εδραιώσετε σταθερά τα υποστηρικτικά του οφέλη

Εάν οι απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής σας αφήνουν συχνά να αισθάνεστε εξαντλημένοι, μπορεί να διαπιστώσετε ότι το Cordyceps σας βοηθά να ανακάμψετε με την τόσο αναγκαία ενέργεια και δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσετε από το παρόν.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Καταναλώστε πιστοποιημένο cordyceps ή κορντισεπς για να αποφύγετε τις παρενέργειες που προκαλεί το ατυποποίητο (αμφιβόλου ποιότητας). 


Η Τηλεοπτική Συνέντευξη του Αντώνη Χανιωτάκη στη Νέα Τηλεόραση «Γανόδερμα και η Ιαματική του Δράση» ↓

 

Παρακολουθήστε στο → YouTube το Θεραπευτή Χανιωτάκη Αντώνη ή Επικοινωνήστε μαζί του στο τηλ: 6946702139


* Για το κατάλληλο δοσολογικό σχήμα με cordyceps sinensis ρωτήστε: τον Ιατρό, το θεραπευτή σας, ή απευθυνθείτε σε επιστημονικό προσωπικό με γνώση στη σωστη δοσολογία με πιστοποιημένο φαρμακευτικό κορντισεπς 


Ανώτερη Ποιότητα Κορντισεπς από την DXN Pharmaceuticals - 100% βιολογικο Cordyceps - Γνωστοποίηση ΕΟΦ: Αρ. Πρωτ. Γνωστ. ΕΟΦ: 24073/2-04-2012 Συσκευασία: 60 κάψουλες των 450 mg - Υλικό για την κάψουλα: hypromellose (φυτική πηγή), NIFNS: 4429/2009 - DXN Pharmaceutical Sdn. Bhd.Wisma DXN 213, Lebuhraya Sultan Abdul Halim, 05400 Alor Setar, Kedah Darul Aman, MalaysiaTel.: 604-9162 728 /9162 719

 

 για το Cordyceps Sinensis DXN ⇒ Επικοινωνήστε με τον Χανιωτάκη Αντώνη


Πιθανές Παρενέργειες. Το Cordyceps θεωρείται ασφαλές για βραχυπρόθεσμη χρήση. Ορισμένοι χρήστες μπορεί να παρουσιάσουν ήπιες παρενέργειες, όπως πόνο στο στομάχι, ναυτία, διάρροια ή ξηροστομία. Τα συμπτώματα συνήθως υποχωρούν μόλις σταματήσει η θεραπεία. Άλλοι έχουν αναφέρει μια παρατεταμένη μεταλλική γεύση μετά τη χρήση ενός προϊόντος Cordyceps, η οποία μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να επιλυθεί.

Άτομα με αιμορραγικές διαταραχές ή που λαμβάνουν αντιπηκτικά («αραιωτικά αίματος») ή φάρμακα κατά της πήξης μπορεί να χρειαστεί να αποφύγουν επίσης το Cordyceps.

Αυτό ισχύει επίσης εάν πρόκειται να υποβληθείτε σε χειρουργική επέμβαση. Θα χρειαστεί να σταματήσετε να παίρνετε το Cordyceps τουλάχιστον δύο εβδομάδες νωρίτερα για να αποτρέψετε την υπερβολική αιμορραγία.


Κορντισεπς - Δοσολογία και Παρασκευή

το Cordyceps είναι συνήθως διαθέσιμο σε σκευάσματα κάψουλας, δισκίων ή σκόνης. Αποξηραμένα ολόκληρα μανιτάρια μπορούν συχνά να βρεθούν στο διαδίκτυο, αν και δεν μπορείτε πάντα να είστε σίγουροι εάν λαμβάνετε κόρντισεπς ή κάποιο σχετικό είδος Cordyceps.

Τα αποξηραμένα ολόκληρα cordyceps χρησιμοποιούνται συχνά για την παρασκευή βαμμάτων και εκχυλισμάτων, ενώ το Cordyceps σε σκόνη μπορεί να αναμειχθεί σε smoothies και σέικ πρωτεΐνης ή να παρασκευαστεί σε τσάι.

Κατά κανόνα, μην χρησιμοποιείτε ποτέ περισσότερο από τη συνιστώμενη δόση στην ετικέτα του προϊόντος. Εάν εμφανίσετε οποιαδήποτε ασυνήθιστα συμπτώματα μετά την κατανάλωση cordyceps, ενημερώστε τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης. Φροντίστε να φυλάξετε τη συσκευασία του προϊόντος για να το δείξετε στον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης.

Ενημερωθείτε για την σωστη χρήση του κορντισεπς σινενσις καταναλώστε cordycepς υψηλής διατροφικής αξίας. Επικοινωνήστε τηλεφωνικά 6946 702139 με τον Χανιωτάκη Αντώνη Mycotherapy γανοθεραπεία

Τι να ψάξω. Για να διασφαλίσετε την ποιότητα και την ασφάλεια, φροντίστε να αγοράζετε συμπληρώματα που έχουν ελεγχθεί και πιστοποιηθεί από τη Φαρμακοποιία USP, το ConsumerLab ή άλλο αναγνωρισμένο οργανισμό πιστοποίησης.

Επίσης, προσέξτε τα συμπληρώματα με την ένδειξη "χωρίς μαγιά". Αυτά είναι λιγότερο πιθανό να μολυνθούν με μούχλα που συνήθως προσβάλλουν αποξηραμένα προϊόντα μανιταριών.

Όταν αγοράζετε ένα συμπλήρωμα corodyceps, να γνωρίζετε ότι πολλά σκευάσματα δεν παρασκευάζονται από κόρντισεπς. Μερικά προέρχονται από συγγενικά είδη Cordyceps, όπως το C. militaris, ή αναμεμειγμένα με μανιτάρια reishi σε διάφορες συγκεντρώσεις. Αν δεν υπάρχει πιστοποίηση USP ή ConsumerLab, είναι συχνά αδύνατο να γνωρίζουμε πόσο, αν υπάρχει, το Cordyceps περιέχει ένα προϊόν.

____________________________

Μανιταρι κορντισεπσ, Κορντισεπσ, Κορντισεπσ παρενεργειεσ, χανιωτακης cordyceps, dxn κορντισεπς, γανοδερμα και κορντισεπς, Cordyceps skroutz, Κορντισεπσ dxn, Cordyceps ιδιοτητεσ, Κορντισεπσ, Cordyceps δοσολογια, dxn cordyceps