Cordyceps Sinensis ιδιότητες Μελέτες και Παρενέργειες


Η ισχυρή δύναμη του Cordyceps Sinensis

Το Cordyceps Sinensis θεωρείται ένα πολύτιμο φαρμακευτικό μανιτάρι στην Κίνα και σε άλλες ασιατικές χώρες. Για περισσότερα από 2000 χρόνια, το Cordyceps Sinensis χρησιμοποιείται ως τονωτικό, για την αύξηση της υγείας και της ζωτικότητας, την καταπολέμηση της γήρανσης και την πρόληψη διαφόρων (σχετιζόμενων με την ηλικία) ασθενειών. 

Το Cordyceps sinensis έχει περιγραφεί ως “φάρμακο” στα παλιά κινεζικά ιατρικά βιβλία και στη θιβετιανή ιατρική. Είναι ένας σπάνιος μύκητας και βρίσκεται σε υψόμετρα πάνω από 4500 μέτρα στο Σικίμ.

Το Cordyceps Sinensis είναι ένα μοναδικό μανιτάρι, όσον αφορά τις πολλές φαρμακευτικές του εφαρμογές. Το Cordyceps Sinensis εφαρμόζεται ιατρικά για πάνω από 2000 χρόνια από γιατρούς στην Κίνα. Αλλά έχει ταξινομηθεί επίσημα ως φάρμακο στην κινεζική ιατρική μόνο από το 1964. Η δυτική ιατρική δεν έλαβε πάντα επαρκώς υπόψη την ανατολική/βοτανική/παραδοσιακή ιατρική. Η πρόσφατη ανακάλυψη της δύναμης του Cordyceps Sinensis στη Δύση είναι η αιτία για την έκρηξη της δημοτικότητας του σούπερ μανιταριού.

Η Τηλεοπτική Συνέντευξη του Αντώνη Χανιωτάκη στη Νέα Τηλεόραση «Γανόδερμα και η Ιαματική του Δράση» ↓

 

Παρακολουθήστε στο → YouTube το Θεραπευτή Χανιωτάκη Αντώνη ή Επικοινωνήστε μαζί του στο τηλ: 6946702139

Το Cordyceps Sinensis χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική για να ωφελήσει τη λειτουργία των νεφρών και των πνευμόνων. Η ενίσχυση αυτών των οργάνων είναι σημαντική, καθιστώντας το ισχυρό φυσικό τονωτικό στην κούραση, τις νυχτερινές εφιδρώσεις, τον πόνο στη μέση, τη μειωμένη λίμπιντο, την ανικανότητα, την υπεργλυκαιμία, τη σοβαρή εξάντληση, τις αναπνευστικές παθήσεις, τις καρδιαγγειακές παθήσεις, τις νεφρικές παθήσεις, ακόμη και τις ηπατικές παθήσεις. 

Ένα μεγάλο μυστήριο περιβάλλει το Cordyceps sinensis (Cephalosporium sinensis ), έναν ενδοπαρασιτικό μύκητα που έχει αντικαρκινικές και αντιγηραντικές ιδιότητες. Πολλές έρευνες έχουν διεξαχθεί όλα αυτά τα χρόνια για τα ακατέργαστα εκχυλίσματα και τη βιοδραστηριότητά τους. Περισσότερη έρευνα επικεντρώνεται τώρα στην καλλιέργεια του cordyceps sinensis και στην απομόνωση και αναγνώριση καθαρών ενώσεων που είναι πρωτότυπες για το κορντισεπς sinensis σε μια προσπάθεια να μετριαστεί η πίεση στη ζήτηση για τους φυσικούς μύκητες. 

Στο Πιστοποιημένο Φαρμακευτικό Cordyceps Sinensis Περιέχονται:
Αρκετοί πολυσακχαρίτες, νουκλεοσίδες και στερόλες έχουν όλα αναφορές για προαγωγή της υγείας τόσο σε έρευνες in vitro όσο και σε in vivo . Ειδικές και νέες ενώσεις που είναι χαρακτηριστικές για το Cordyceps sinensis αναδύονται με αναφορές για δύο νέες επιπολυθειοδιοξοπιπεραζίνες, τις γλοιοκλαδικιλλίνες Α και Β ικανές να αναστέλλουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων HeLa, HepG2 και MCF-7. Αποκλειστικά για το φυσικό κόρντισεπς σινένσις, πέντε συστατικά της κορδυσινίνης (A–E) έχουν επίσης αναφερθεί για πρώτη φορά και έχουν συνδεθεί με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Αν και μπορεί να είναι ακόμη πρόωρο να πιστέψουμε ότι αυτά τα αποτελέσματα θα πρέπει να μεταφραστούν σε φαρμακευτική χρήση, υπάρχουν επαρκή στοιχεία που δικαιολογούν περαιτέρω έρευνα.

Παρακολουθήστε το Ιατρικό βίντεο για το Cordyceps Sinensis 


το Πιστοποιημένο Μανιτάρι Cordyceps Sinensis ή Κόρντισεπς

Cordyceps Sinensis τρέφει το γιν και τονώνει το γιανγκ
Το κόρντισεπς ταξινομείται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική ως τονωτικό που θρέφει το Γιν (σημαίνει δομή) και ενισχύει το Γιανγκ (σημαίνει λειτουργία).

Οι ιδιότητες Yin του Cordyceps Sinensis είναι η αντιοξειδωτική του δράση και οι ιδιότητες ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος. Το Cordyceps διεγείρει και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα όταν είναι εξασθενημένο ή χρειάζεται πρόσθετη υποστήριξη (κατά μολυσματικών ασθενειών, γήρανση, καρκίνο) και αναστέλλει και ρυθμίζει το ανοσοποιητικό σύστημα όταν είναι υπερδραστήριο (χρόνιες φλεγμονώδεις ασθένειες) ή εκτός ισορροπίας (στρές, αλλεργίες, αυτοάνοσο νόσημα).


Η ενισχυτική ποιότητα Yang του Cordyceps εκφράζεται αυξάνοντας την κυτταρική (μιτοχονδριακή) παραγωγή ενέργειας και εν μέρει με τη μείωση του οξειδωτικού στρες και τη βελτίωση του μεταβολισμού της γλυκόζης. Αρκετές μελέτες σε ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένης μιας ελεγχόμενης με εικονικό φάρμακο μελέτης ηλικιωμένων με χρόνια κόπωση, επιβεβαίωσαν ότι το Cordyceps αυξάνει τη ζωτικότητα. Συμπτώματα όπως κόπωση, δυσανεξία στο κρύο, ζάλη, εμβοές και προβλήματα μνήμης μειώθηκαν σημαντικά με τη χρήση του Cordyceps, σε σύγκριση με την ομάδα ελέγχου. Σε μια άλλη ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο μελέτη σε υγιείς ηλικιωμένους, η αντοχή και η μέγιστη χωρητικότητα οξυγόνου αυξήθηκαν σημαντικά κατά τη διάρκεια της άσκησης μετά τη χρήση του Cordyceps.

Το Cordyceps Sinensis μπορεί επίσης να ωφελήσει τους ανθρώπους βελτιώνοντας την παραγωγή ενέργειας, την πρόσληψη αντιοξειδωτικών, την ανοσο ικανότητα και την αντίσταση στο στρες για να καθυστερήσει τη διαδικασία γήρανσης. 

Το Cordyceps αυξάνει την παραγωγή του μορίου τριφωσφορικής αδενοσίνης (ATP), το οποίο είναι απαραίτητο για την παροχή ενέργειας στους μύες, βελτιώνοντας τον τρόπο με τον οποίο το σώμα μας χρησιμοποιεί το οξυγόνο, ειδικά κατά τη διάρκεια της άσκησης (πηγή - PubMed).

Οι ερευνητές εξέτασαν τα αποτελέσματά στην ικανότητα άσκησης σε 30 υγιείς ηλικιωμένους ενήλικες που χρησιμοποιούν στατικό ποδήλατο. Οι συμμετέχοντες κατανάλωναν Cordyceps σε εξατομικευμένη δοσολογία για έξι εβδομάδες.
Μέχρι το τέλος της μελέτης, τα επίπεδα ενέργειας είχαν αυξηθεί στους συμμετέχοντες που είχαν λάβει το συμπλήρωμα κορντισεπς, ενώ οι συμμετέχοντες που έλαβαν το χάπι εικονικού φαρμάκου δεν παρουσίασαν καμία αλλαγή (πηγή)
Το VO2 max είναι μια μέτρηση που χρησιμοποιείται για τον προσδιορισμό του επιπέδου φυσικής κατάστασης (πηγή).

Το Cordyceps έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τα μέτρα απόδοσης της άσκησης σε ηλικιωμένους και ενήλικες.

Cordyceps Sinensis για τη γονιμότητα και σεξουαλικότητα 
Το κόρντισεπς είναι γνωστό ως αφροδισιακό, το οποίο αυξάνει τη λίμπιντο τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Αυτό οφείλεται στο ότι το cordyceps sinensis ενισχύει τη βιοσύνθεση των στεροειδών ορμονών (όπως η κορτιζόλη, η τεστοστερόνη και τα οιστρογόνα). Η παραγωγή αυτών των ορμονών μειώνεται με την ηλικία, οδηγώντας σε μείωση της λίμπιντο. Ποιος χρειάζεται μπλε χημικά χάπια, όταν υπάρχει μια τόσο φυσική πηγή ενέργειας όπως το κόρντισεπς

Το Cordyceps έχει επίσης χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά για μεγάλο χρονικό διάστημα για την ενίσχυση της γονιμότητας τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το Cordyceps είναι ένα κατάλληλο συμπλήρωμα για την ενίσχυση της γυναικείας γονιμότητας και τη βελτίωση του ποσοστού επιτυχίας της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Μελέτες in vitro έχουν δείξει ότι το Cordyceps Sinensis παράγει 17β-οιστραδιόλη (από τα κύτταρα των ωοθηκών) και δοσοεξαρτώμενα διεγείρει την έκφραση των ενζύμων, συμπεριλαμβανομένου του StAR (στεροειδογόνος οξεία ρυθμιστική πρωτεΐνη) και της αρωματάσης.

Ανώτερη Ποιότητα Κορντισεπς από την DXN Pharmaceuticals - 100% βιολογικο Cordyceps - Γνωστοποίηση ΕΟΦ: Αρ. Πρωτ. Γνωστ. ΕΟΦ: 24073/2-04-2012 Συσκευασία: 60 κάψουλες των 450 mg - Υλικό για την κάψουλα: hypromellose (φυτική πηγή), NIFNS: 4429/2009 - DXN Pharmaceutical Sdn. Bhd.Wisma DXN 213, Lebuhraya Sultan Abdul Halim, 05400 Alor Setar, Kedah Darul Aman, MalaysiaTel.: 604-9162 728 /9162 719

 

Κόρντισεπς Σινένσις και Αντικαρκινική Θωράκιση 
Το Cordyceps μπορεί να βελτιώσει την ανοσία διεγείροντας κύτταρα και συγκεκριμένες χημικές ουσίες στο ανοσοποιητικό σύστημα. Μπορεί επίσης να έχει δράση κατά των καρκινικών κυττάρων και μπορεί να συρρικνώσει το μέγεθος του όγκου, ιδιαίτερα με καρκίνους του πνεύμονα ή του δέρματος.

Cordyceps Sinensis και καρδιαγγειακή υγεία
Το κόρντισεπς έχει πολλά συστατικά που εξηγούν γιατί το φαρμακευτικό μανιτάρι είναι τόσο καλό για την καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία. Το Cordyceps υποστηρίζει τον κανονικό καρδιακό ρυθμό, μειώνει τη χοληστερόλη, αναστέλλει την πήξη των αιμοπεταλίων, έχει αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση και βελτιώνει τη ροή του αίματος στους μύες της καρδιάς.

Μελέτες σε ανθρώπους έχουν δείξει ότι η χρήση του Cordyceps (περίπου 3 γραμμάρια την ημέρα) οδηγεί σε σημαντική μείωση των επιπέδων χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων, αύξηση και βελτίωση της αναλογίας μεταξύ των επιπέδων HDL και LDL χοληστερόλης.

Η καθημερινή χρήση κορντισεπς μπορεί να βοηθήσει στη βλάβη στα νεφρά που προκαλείται από χρόνια φαρμακευτική αγωγή . Η πρώιμη έρευνα δείχνει ότι η χρήση cordyceps, μπορεί να μειώσει τη νεφρική βλάβη που προκαλείται από το φάρμακο σε ηλικιωμένους. Υπάρχουν πρώιμες ενδείξεις ότι η λήψη cordyceps μπορεί να μειώσει τη νεφρική βλάβη σε άτομα με μεταμόσχευση νεφρού.

Κόρντισεπς και Άσθμα: η λήψη του Cordyceps από μόνη της μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα άσθματος στους ενήλικες. Ωστόσο, άλλες πρώιμες έρευνες υποδεικνύουν ότι η λήψη Cordyceps μαζί με άλλα βότανα όπως το γανοδερμα ή ganoderma lucidum για 6 μήνες μειώνει την ανάγκη για φαρμακευτική αγωγή & βελτιώνει τα συμπτώματα άσθματος στα παιδιά.

το Αυθεντικό Μανιτάρι Cordyceps Sinensis - Κόρντισεπς Σίνενσις


Χημειοθεραπεία και κόρντισεπς . Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η λήψη Cordyceps από το στόμα κατά τη διάρκεια ή μετά τη χημειοθεραπεία μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής και να βελτιώσει την ανοχή στις θεραπείες.

Ηπατίτιδα Β: Τα πρώιμα στοιχεία δείχνουν ότι η λήψη Cordyceps από το στόμα μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία του ήπατος σε άτομα με ηπατίτιδα Β. 

Σεξουαλική επιθυμία: Οι πρώτες έρευνες δείχνουν ότι η λήψη πιστοποιημένου dxn Cordyceps, καθημερινά για 40 ημέρες μπορεί να βελτιώσει τη σεξουαλική ορμή σε άτομα με χαμηλή σεξουαλική ορμή.


Επίσης το Κορντισεπς Σινένσις η Cordyceps Βοηθά στην:
  • Προαγωγή της μακροζωία
  • Μείωση της κόπωσης
  • στο Βήχα
  • Βρογχίτιδα
  • Διαταραχές της αναπνοής
  • Ανδρική σεξουαλική δυσλειτουργία
  • Αναιμία
  • Καρδιακές αρρυθμίες
  • Υψηλή χοληστερόλη
  • Διαταραχές του ήπατος
  • Ζάλη
  • Αδυναμία
  • Εμβοές στα αυτιά
  • για την καρδιά
Ενημερωθείτε για την σωστη χρήση του κορντισεπς σινενσις καταναλώστε cordycepς υψηλής διατροφικής αξίας. Επικοινωνήστε τηλεφωνικά 6946 702139 με τον Χανιωτάκη Αντώνη Mycotherapy γανοθεραπεία



κορντισεπς dxn, cordyceps ιδιοτητες, Cordyceps skroutz, cordyceps παρενεργειες, Cordyceps sinensis, μανιταρι κορντισεπς, Γανοδερμα και κορντισεπσ, κόρντισεπς βικιπαιδεια, κόρντισεπς θεσσαλονίκη, κόρντισεπς χανιωτακης, cordyceps χανιωτακης, cordyceps απατη, dxn cordyceps